Skip to content Skip to footer
ул. Войводина Могила 48, Карпузица, София
0 items - 0.00 лв. 0

  Прозрачен поликарбонатен панел

  Подържаме постоянна наличност на склад!

  Покривните сандвич панели, както става ясно и от специфичното им наименование, се използват за изграждане на покриви и покривни системи за сгради. Този тип покриви са изключително ефективни поради ниските разходи за монтаж и производство, а също така и за последващата поддръжка и дори сметки за електрическа енергия.

  Поради своите добри топлоизолационни и водорезистни качества, покривните сандвич панели са отлично решение за вашия строителен проект. Но те не са само практични и удобни за поставяне. Всъщност, благодарение на гъвкавостта и елемента на простота в лесното им изграждане, вие можете да разчитате и на богато разнообразие от дизайни и функционални разновидности на стандартните и по-специфичните покривни сандвич панели. Такива специфични модели, например, са и съвременните прозрачни покривни сандвич панели.

  Прозрачен покривен панел е идеален вариант за помещения, в които е от особено значение бързото и пълноценно проникване на естествената слънчева светлина. Това, разбира се, води до извода, че именно с такива покривни сандвич панели най-добре ще бъдат изградени помещения и зали за растениевъдствени нужди – включително модерни парници, а и места за отглеждане на животни, изискващи дневна светлина за пълноценното им развитие.

  Такива икономични и енергоспестяващи сгради са повечето помещения за посеви и у нас, особено имайки на предвид, че в страната ни отдавна се залага на ефективният строителен модел с иновативни решения, каквито са покривните сандвич панели с прозрачен горен слой. Той, на свой ред, се изработва от специален, но сравнително евтин в суров вид полиестерен материал. Много често, този материал е с допълнителна анти-вредна UV защита, която предпазва посевите и растенията от неблагоприятните слънчеви лъчи.

  Изпратете запитване или се свържете се с нас по удобен начин!

  При изработката на прозрачен покрив като най-разпространени материали в сторителната индустрия се явяват поликарбонатните панели.

  Покривите, изработени от прозрачни поликарбонатни панели, имат следните характеристики:

  На пазара днес е представена цяла гама от нови материали, които могат да бъдат използвани за покритие и създаване на прозрачен покрив. Сред тях със своите отлични качества на първо място се намира поликарбонатът – както монолитният, така и клетъчният.

  Прозрачният покрив, изработен от поликарбонатни панели, изпълва помещението с естествена светлина и визуално увеличава неговото пространство. Сандвич панелите от поликарбонат гарантират дълготрайна защита от влага, резки температурни колебания, химически вещества и ултравиолетови лъчи.

  Прозрачните поликарбонатни панели са много по-леки от стъклените покрития и не се поддават на корозия. Техният монтаж е лесен поради сравнително малкото им тегло.

  Монтажът на прозрачните поликарбонатни панели е толкова лесен, че за по-малки конструкции дори няма да се наложи намесата на професионални строители.