Skip to content Skip to footer
ул. Войводина Могила 48, Карпузица, София
0 items - 0.00 лв. 0

  Соларни панели

  Топлина и енергия за вашия дом или промишлена сграда

  Съществуват два основни типа технологии за слънчева енергия: фотоволтаични (PV) и слънчеви топлинни. Фотоволтаичната технология представлява всички онези соларни панели на покрива, които виждате в домовете и бизнеса. Те произвежда електричество директно от слънчевата енергия. Колко лесно и ефективно, особено за слънчевите страни?

  Революцията на слънчевата енергия

  През последните години идеята за използването на възобновяеми източници на енергия придобива все по-голяма популярност и има защо! Фирма Европанел е официален вносител и дистрибутор на италиански и немски производители на соларни панели и системи за дома и промишлеността. Сред нашето портфолио може да намерите продукти с доказано качество на компаниите – Futura Sun, Axitex, Newmax, Rolls и други.

  При нас винаги може да намерите желаните от вас соларни панели и системи, защото поддържаме постоянно количество на склад. Освен продажбата на дребно и дистрибуцията на соларните панели, ние завършваме от до процеса чрез цялостно проектиране и изграждане на фотоволтаични системи за жилищна, индустриална и професионална експлоатация. Може да осигурим изграждането както на самостоятелни, така и на мрежови системи в цяла България.

  Соларни панели

  Изпратете запитване или се свържете се с нас по удобен начин!

  Какво представляват фотоволтаични панели – соларни панели?

  Електрическите системи за слънчеви панели, известни също като фотоволтаични (PV), улавят слънчевата енергия с помощта на фотоволтаични клетки. Тези клетки не се нуждаят от пряка слънчева светлина за работа – те също могат да генерират малко електричество в облачен ден. Панелите превръщат слънчевата светлина в електричество, което може да се използва за управление на битови уреди и осветление.

  Как работи?

  Соларната фотоволтаична система е елегантна технология, която произвежда електричество от слънчева светлина, без да има движещи се части. Във фотоволтаична клетка слънчевата светлина отделя електрони от техните силициеви атомни приемници. Малки пакети от светлинна енергия, наречени фотони, се улавят от електроните и отдават достатъчно енергия, за да изхвърлят електроните, освобождавайки ги от техния приемник. Близо до горната повърхност на клетката е „еднопосочна мембрана“, наречена pn-връзка. Pn-връзката се образува чрез разпръскване на малки количества фосфор на дълбочина от около един микрометър в тънък слой силиций.

  Когато свободният електрон пресече pn-връзката, той не може лесно да се върне, предизвиквайки отрицателно напрежение да се появи на повърхността, обърната към слънцето (и положително напрежение на задната повърхност). Предната и задната повърхност могат да бъдат свързани заедно чрез външна верига, за да се извлече ток, напрежение и мощност от соларния панел. Тези панели са поставени зад стъкло за образуване на фотоволтаични модули, които имат типичен експлоатационен живот от 20 до 40 години.

  В много случаи фотоволтаичните модули, монтирани на покриви на сгради, могат да произвеждат толкова електроенергия, колкото е нужна за консумацията на сградата. Един типичен модул генерира около 200 киловатчаса (AC) на квадратен метър на година, така че площта на колектора от 25-50 m2 е необходима за разумното и енергийното ефективно захранване на една сграда.

  Предимства на слънчевата фотоволтаична система

  Соларните фотоволтаични панели (PV) несъмнено са това, което идва в съзнанието на хората, когато стане въпрос за слънчевата енергия. Като се има предвид, че за един час слънцето излъчва слънчева енергия, достатъчна, за да покрие човешкото потребление на енергия за една година, то употребата на фотоволтаична система изглежда като много практично и екологично решение за електродобив. Въпреки развитата технологията на слънчевите енергийни системи, ние все още изоставаме в улавянето на това естествено огромно количество енергия, свободно предоставено от природата. Но тук можете да разгледате някои основни предимства на слънчевите панели (PV панели), за да се убедите в тяхната полезност.

  Поръчка на фотоволтаични панели

  В обобщение, това са основните точки, които трябва да имате предвид, когато купувате соларни панели, освен разходите:

  Имате още въпроси? Свържете се с нашия екип от специалисти за професионален съвет, свързан с избора на панелите, монтажа, експлоатацията и поддръжката на соларната система.